Notícies

< Notícies

'Una Mostra de reptes i il·lusions'. Sopar de la 24a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

28/11/2008

'Una Mostra de reptes i il·lusions'. Així s'expressava després de donar el tret de sortida a aquest certamen culinari, el president de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra. Com és tradicional, el tret de sortida de la Mostra Gastronòmica el va donar el tradicional sopar de presentació dels plats, al que enguany, hi van assistir unes cinc-centes persones.

La principal novetat, és que setze dels vint-i-un plats es van servir en una sala annexa a peu dret, i comentant diferents temes de la vida social de la comarca entre els assistents. La resta de plats, dos entrants, un primer, un segon i tres postres, es van servir posteriorment a taula. Aquesta nova fórmula va agradar als organitzadors, motiu pel qual van qualificar la vetllada 'd'èxit'. En aquest sentit, Gerard Xifra també va destacar que la Mostra garrotxina 'és l'única que coordina tants establiments per servir a mig miler de persones'.

El director general de Turisme del Govern, Joan Vilalta, també va tenir elogis per la Mostra, assegurant que 'és una excel·lent demostració del que és la Garrotxa tant a nivell de participació com de productes'. L'imminent obertura del túnel de Bracons, a mitjans d'abril, ha de suposar un revulsiu per l'economia de la comarca, tal i com així ho van manifestar diferents dels representants que van expressar-se. Des de l'Associació d'Hostalatge, Gerard Xifra, va encoratjar 'als polítics per fer de la Garrotxa un referent turístic i culinari arreu del país'.

A la recta final del sopar, els organitzadors van fer entrega dels tradicionals Volcanets. El d'or, va recaure enguany al diferents vegades campió del mon de ciclisme, Joan Llaneras, que per motius professionals ahir no va poder recollir el premi personalment. Per la seva banda, el Volcanet d'argent es va entregar a Vol de Coloms, una empresa amb seu a Santa Pau i que realitza vols amb globus per la comarca. A més, enguany ha adaptat les seves cistelles a minusvàlids. El gerent d'aquesta empresa, Antoni Colom assegurava que 'el reconeixement de la gent de la comarca és bonic'. L'Associació d'Hostalatge també va retre homenatge a la família Vidal-Sánchez del Restaurant Font Moixina d'Olot. El seu director, Àngel Vidal, recordava a la sortida de l'acte que quan van agafar el restaurant 'estava mig abandonat, però que el vam tirar endavant amb empenta'.
Tots els cuiners que varem participar en el Sopar de la 24a Mostra acompanyats pel gastrònom Pep Nogue van van pujar al escenari on van rebre el diploma conmemoratiu
i el aplaudiment de tothom

L'últim homenatge, i que va fer aixecar a tothom de les cadires, va ser el que va rebre l'expresidenta de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i del col·lectiu de Cuina Volcànica , Judith Oliveras, que va morir als 34 anys fa uns mesos. A les diferents pantalles instal·lades es va reproduir un vídeo amb imatges d'Oliveras, i posteriorment es va fer entrega del Volcanet d'or a títol pòstum a la seva mare i al seu germà.

A la sortida del restaurant, els assistents al sopar van ser obsequiats amb un plat commemoratiu de la mostra i una ampolleta de ratafia. De cares a l'any vinent, i coincidint amb la vint-i-cinquena edició de la Mostra, l'Associació d'Hostalatge s'ha proposat el repte d'arribar als 25 establiments.

article i fotos Joan Guirado
Comarteix