Notícies

< Notícies

Una gimcana llaminera com a novetat a la Fira del Fajol

07/02/2017

La 12a Fira del Fajol de Batet de la Serra se celebrarà el proper diumenge 12 de febrer. Començarà a les 9h del matí amb el concurs de dibuix infantil i l’exposició d’animals de pagès. A les 11h serà el moment del pregó, que aquest any anirà a càrrec d’en Xevi Codina, en Xavier de Cal Russet.

La novetat d’aquest any és la Gimcana Llaminera. El col·lectiu Cuina Volcànica, juntament amb els Amics del Fajol han organitzat aquesta iniciativa dirigida al públic infantil. Des de les 11.00h del matí fins a les 13.00h, tots els nens i nenes que ho vulguin podran participar a la gimcana. El punt de sortida, on es donaran les instruccions i es faran les inscripcions, serà l'espai degustació de la Fira, i tindrà un cost de 3€. Els nens rebran la base d'un trencaclosques, que l'hauran de completar buscant les peces entre les diferents parades de fajol que hi hauran. Una vegada tinguin totes les peces, tornaran al punt de sortida a recollir un premi molt dolç, "El llaminer de Cuina Volcànica" unes postres de xocolata perquè se les puguin menjar o endur-se a casa. 

A les 11.30h els assistents a la Fira podran desgustar els tradicionals tastos de fajol que ofereix cada any Cuina Volcànica. Aquest any, es podrà tastar la cervesa La Volcanica del col·lectiu, la qual, un dels seus ingredients principals és el fajol. 

A més a més, hi haurà el ball d’en Batoies i les Perdius acompanyats dels Ministrers de l'Escola Municipal de Música, l’actuació de l’Esbart d’Olot i la música d’en Manelic, la demostració de batre, ventar i moldre fajol, el campionat de Truc i la trencada d’olla són algunes de les activitats de la 12a Fira del Fajol que, durant tot el dia, comptarà amb un mercat de productes de proximitat i d’artesania i, per quart any consecutiu hi haurà el concurs de coques casolanes, elaborades amb base de fajol.

 

 Comarteix