Un sopar excepcional per celebrar el 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa
30/10/2014
L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa va celebrar el divendres 24 d’octubre en el Restaurant Les Cols d’Olot el tradicional sopar de presentació de la 30ª Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, en aquest marc excel·lent que és la carpa de Les Cols , es van unir onze restaurants de l’Associació i Cuina Volcànica que van servir a l’inici de la vetllada els plats degustació elaborats per l’ocasió, on els productes del territori de la Garrotxa eren els protagonista i els cuiners vam poder compartir ben de prop amb els comensals les experiències gastronòmiques, ressaltant les propietats i el seu arrelament a la població d’origen: Patata Mora de La Vall de Bas, Farro de La Vall de Bianya, Fesols de Santa Pau , Embotits de La Vall d’Hostoles , Ratafies d’Olot i Besalú, rossinyols i ceps de l’Alta Garrotxa ….
Com una agradable sorpresa els comensals van poder visitar la cuina de la carpa de Les Cols abans de seure a taula, on el disseny innovador i sorprenent dels arquitectes RCR van rebre exclamacions d’admiració en línia en tota la seva obra d’aquest espai .
Els cuiners del Restaurant Les Cols van elaborar el plat principal i les postres,seguint la seva línia de cultura de cuina de proximitat amb la qualitat de les dues estrelles Michelin
En aquesta 30a edició, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa ha volgut retre homenatge als més de 20 restaurants que han participat a la Mostra en aquests 30 anys d’història. Així es va fer palès durant el reconeixement que l’associació va fer als dos restaurants que han participat en totes les edicions de la Mostra, l’Hostalet i Can Xel. L’organització els va fer entrega d’un trofeu amb el número 30 on s’hi podien veure fotografies de tots els anys en què s’ha celebrat la Mostra, també
es va fer reconeixement Sr Lluís Puig ,el primer president de l’Associació i impulsor de la I Mostra Gastronòmica.
El volcanet d’or aquest any ha estat per l’Associació de Cultivadors de Fesol de Santa Pau, pel seu recorregut fins assolir la Denominació D'Origen d'aquest producte tan nostre . De la seva banda, el volcanet d’argent ha recaigut en l’empresa Gràfiques Garrotxa, per la seva col·laboració amb la Mostra Gastronòmica al llarg de molts anys.
Fins el 30 de novembre els establiments ofereixen el menús degustació on hi son present tos els plats presentats en el sopar, amb un ventall de preus per a totes les butxaques .També es faran promocions : Totes les persones que compleixen en el mes de novembre 30 anys ,aplicaran un 30% descompte en el Menú degustació que ofereix l'establiment .A totes les persones s’obsequiarà una invitació del GPS (Garrotxa Pla amb sensacions) de Turisme de sensacions
El Sr Gerard Xifra ,President del gremi, va agrair al Consell Comarcal de la Garrotxa ,Ajuntament d'Olot , Turisme Garrotxa i altres entitats i empreses col·laboradores , mitjans de comunicació, públic la seva participació en l'acte i desitjar treballar amb il·lusió i fen pinya per millorar la nostra oferta gastronòmica i hostalera de la nostra comarca per continuar com referent en el nostre país.