Notícies

< Notícies

TASTOS PELS 700 ANYS DE L'HOSPITAL D'OLOT

20/01/2010

El passat dia 15 de gener va començar la commemoració dels 700 anys de l’hospital Sant Jaume. Durant l’acte de presentació es va donar a conèixer el programa d’activitats que la comissió organitzadora ha elaborat per aquest 2010 i que pretén fer partícips de la festa dels 700 a tots els garrotxins i garrotxines. L’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest va fer una crida a tots els ciutadans de la ciutat a participar de les celebracions ja que segons va dir “la història de l’hospital és també la història de la ciutat”. Per la seva banda el regidor de Salut, Antoni Bach, va recordar que el 700 aniversari coincideix amb un altre fet històric, ja que fa uns mesos es va col•locar la primera pedra del futur hospital comarcal.
La mostra més visible de l’inici de les celebracions va ser la inauguració d’un monòlit ubicat a l’entrada principal del centre hospitalari i que ha estat ideat pel creador del logotip dels 700 anys, Miquel Subiràs. Així mateix durant l’acte de presentació de l’efemèride es va anunciar la restauració de la portalada renaixentista, que data del segle XVI, i que a causa del pas del temps havia quedat molt deteriorada. Segons la directora del Museu Comarcal de la Garrotxa, Montse Mallol, “serà una feina complexa i costosa pel mal estat que presenta”. Els treballs de millora i consolidació d’aquesta obra escultòrica començaran el proper mes de març.
L’acte d’inauguració va cloure’s amb la degustació que va oferir el Grup Cuina Volcànica basat en diversos tastets elaborats amb productes de la terra:
- Sopa de farro amb llardons de la mocada
Restaurant Sant Miquel de Sant Esteve d’en Bas

- Puré de fesols amb brandada de bacallà
Restaurant Self Service La Garrotxa d’Olot

- Magdalenes de fajol amb olives negres
Restaurant L’Hostalet dels Hostalets d’en Bas

- Mousse de iogurt amb crumble
Restaurant Hostal dels Ossos de Batet de la SerraComarteix