Notícies

< Notícies

Tastos de porc volcànics a la Fira de l'Embotit d'Olot

08/03/2019

El 16 i 17 de març torna una nova edició de la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix temps, donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal. Prop d’una setantena de parades d’alimentació s’instal·laran al Firal per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d’elaboració pròpia: embotits, formatges i cerveses.

Un any més, la Fira de l’Embotit aposta pels productors d’embotits, formatges, cerveses... de qualitat, essent aquesta l’edició amb més productors assistents (concretament, un 14% més que el 2018), cinc dels quals amb el segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent. Una novetat d’enguany amb l’objectiu de potenciar el tast i venda dels productes oferts pels artesans és el disseny d’una moneda pròpia de la fira amb la imatge d’un “morro de porc”, que tindrà un valor d’1 euro i es podrà bescanviar per tastets que oferiran només els productors, situats en les casetes de fusta al costat de l’Espai Tast.

Aquest any el col·lectiu Cuina Volcànica hi tornarà a ser present amb dues demostracions de cuina Gastronomia i producte: el porc en diferents coccions, que les portaran a terme els cuiners Joan Masegur del Restaurant Hostal dels Ossos, i en David Colom del Restaurant L'Hostalet, i amb les que voldran mostrar i deixar degustar als assistents diferents maneres d'elaborar la carn de porc. 

Paral·lelament a la fira i com a complement, i en motiu del 25è aniversari de Cuina Volcànica han proposat a les escoles de la comarca el projecte “Cuina Gran”, una jornada dins l’àmbit escolar per donar a conèixer la gastronomia local a l’entron del porc, proposant als alumnes de 5è i 6è de primària l’elaboració d’una recepta amb algun ingredient provinent del porc. Els objectius d’aquesta activitat són els de transmetre els beneficis de la ingesta de carn de porc en una dieta equilibrada als nens/es, treballar la redacció i estructuració d’una recepta culinària, així com oferir-los la possibilitat d’obtenir més coneixements a l’entorn del porc de la mà d’un cuiner professional.

També es portarà a terme el 10è concurs d’embotits casolans a càrrec de Pep Nogué i l’Associació de Placers del Mercat d’Olot, un tast “a cegues” d’embotits i formatges, la demostració d’especejament del porc que aquest any incorpora l’actuació de Toni Gomila sobre la matança del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits, un taller – tast de porchetta i un tast influència d’embotits catalans i mallorquins, entre d’altres.

A més a més, els bars del passeig se sumen a l’esdeveniment oferint el “vermut de l’embotit”: els migdies del dissabte 16 i diumenge 17 de març, a les terrasses dels bars l’Oficina, el Club, Can Xena, l’Olotina, el Cafè del Firal i la Tintoreria, es podrà gaudir d’un vermut amb degustació de llardons i/o embotits de la fira.

Programa-Fira-Embotit_201920190308.pdfComarteix