Notícies

< Notícies

Programa tve \"RACONS\" visita la Garrotxa i tasta la Cuina Volcànica

14/09/2011

Avui us convidem a passejar per alguns racons volcànics de la Garrotxa, una comarca on l’exuberància de la natura modela el caràcter dels seus habitants. Visitarem alguns dels seus indrets carregats d’història i que formen part del camí de Sant Jaume en el seu pas per Catalunya. Ens aproparem a la figura de Francesc de Verntallat, el cabdill dels pagesos durant les guerres remences.. Passejarem pel Parc de la Pedra Tosca per a descobrir la feina que fan les àvies remeieres de la Garrotxa per a difondre els seus coneixements amb les herbes curatives.

Travessarem el riu Fluvià per apropar-nos des de l’aire a un dels boscos més espectaculars de Catalunya, la Fageda d’en Jordà. Passejarem per La Zona Volcànica de la Garrotxa i visitarem els volcans del Croscat, el Montsacopa i Santa Margarida. Coneixerem la relació entre volcans i gastronomia amb cuiners que pertanyen a l’Associació de la Cuina Volcànica de la Garrotxa. I a Pla de Puigpardines descobrirem les característiques de la llet d’euga .

El petit municipi de Castellfollit de la Roca, enfilat sobre una cinglera basàltica de més de cinquanta metres d’alçada es retalla a l’horitzó tot donant-nos la benvinguda al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi conviu un veïnat orgullós de ser un dels accessos més impressionants a la comarca i una de les imatges distintives de la Garrotxa.Comarteix