Notícies

< Notícies

PREMIS GI DEL PATRONAT DE TURISME GIRONA, COSTA BRAVA, PIRINEUS

23/12/2009

El Teatre Principal d’Olot, el passat 17 de desembre a les 18.00h de la tarda, va ser el marc on es van presentar els Premis GI del Patronat de Turisme Girona, Costa Brava, Pirineus d’enguany. L’acte es va portar a terme a Olot, i els encarregats d’elaborar els tastos, que es van servir a l’escenari del teatre, va ser el col·lectiu Cuina Volcànica. Tots els establiments que formen part del col·lectiu hi van participar. Els tastos presentats van ser:
Sopeta de patata mora amb llardons cruixents de la mocada
Salpicó de fesols de Santa Pau i rossinyols amb vinagreta d’alls
Parfait d’aviram de pagès amb geleé de ratafia i crumble de blat de moro blanc
Envoltini de pernil semi curat amb albergínia escalivada i oli de pinyons
Bacallà amb confitura de tomates de la pera
Broqueta de carn amb naps negres de l’hort
Cremós de xocolata amb crumble de fajol
Mousse de iogurt de la fageda amb estofats de fruits vermells
D’altra banda, en el transcurs de l’acte, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, va voler homenatjar a Cuina Volcànica pel seu 15è aniversari en actiu, i a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per haver celebrat el passat mes de novembre el 25è aniversari de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa.
A continuació adjunto la notícia publicada al Punt Diari el 18/12/2009. Una crònica de Jordi Casas referent als guardonats i al desenvolupament de l’acte:
Pere Coll i Rigau, un dels homenots que va descriure Josep Pla, és l'avi de l'empresari turístic de Pals Baltasar Parera. L'avi va iniciar el conreu de l'arròs a Pals i va començar així doncs una empresa familiar d'origen agrari que té continuïtat amb Parera i la seva dona i, des de fa poc, amb dos dels seus fills. El seu pare va construir els primers apartaments de lloguer de la zona i, a més, el camp de golf per a professionals. Ell, en Baltasar, va fer més apartaments de lloguer; el càmping Platja Brava; l'hotel La Costa, entre la platja i el golf, i un altre golf per als turistes. En Baltasar Parera va ser ahir un dels guardonats amb els premis Gi del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que es van celebrar al Teatre Principal d'Olot. Va ser guardonat amb el premi Josep Pujol pel seu recorregut professional. El guardonat va dir que el secret del seu èxit ha estat mantenir la tradició restant obert als nous temps. I una mostra d'això és la gestió ambiental, que du conjuntament amb l'Ajuntament de Pals i Medi Ambient, de les populars basses d'en Coll.
El president dels Ferrocarrils de la Generalitat, Joan Torras, va ser guardonat amb el premi Xiquet Sabater pel projecte empresarial de la Molina i més concretament per les proves internacionals que s'hi han celebrat, com la copa del món, i les que s'hi faran el 2011, el campionat del món de surf de neu i, el 2013, molt probablement el campionat del món d'esquí adaptat. La copa del món va tenir 40 milions d'espectadors de tot arreu. Per això, Torras va recordar que la Molina s'ha situat als mapes mundials de l'esquí i que, per tant, és un element més de projecció internacional de Catalunya. Aquest 2009, la Generalitat hi ha invertit 7 milions d'euros en millores. Els premis de comunicació turística van ser per a la revista Descobrir Catalunya i per al portal televisiu Travelguru.tv, de la Gran Bretanya. El director de la revista, Joan Morales, va destacar la implicació de la publicació amb el territori, i la responsable del portal televisiu, Cathy Bartro, va remarcar el bon feet back que han tingut els dos reportatges premiats. La directora del patronat, Dolors Batallé, va explicar que s'ha gairebé doblat el nombre d'aspirants a aquests dos últims guardons, amb més de 60 propostes de nou països diferents, i va destacar la projecció internacional que comporten. Així mateix, va fer referència a la convocatòria pel 2010 del premi de recerca Yvette Barbaza. L'acte de lliurament dels premis va ser presidit pel president de la Diputació, Enric Vilert.

Les fotos són del fotògraf Òscar Vall i ens han estat cedides per l’Arxiu d’Imatges del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.Comarteix