Notícies

< Notícies

Premi GI Jordi Comas per a Cuina Volcànica

14/02/2020

Els Premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, arriben a la catorzena edició i reuneixen dues-centes persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. Es divideixen en tres categories, en què es lliuren guardons honorífics, premis de comunicació i el premi de recerca i investigació turística.

Guardonats dels premis G! 2019 de turisme de les comarques gironines

Premi G! especial Jordi Comas i Matamala per a Cuina Volcànica de la Garrotxa, pel compromís amb el territori, la recuperació i la promoció d’una cuina amb identitat pròpia, i també per la recerca de noves tendències culinàries des de fa vint-i-cinc anys.


Gerard Xifra, president de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, va recordar, en el seu discurs d'agraïment, que Cuina Volcànica es va crear fa 25 anys durant el 2n Congrés Català de Cuina, va destacar que és un projecte compartit i que encaixa amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, i va remarcar que ha deixat de ser un projecte d'uns pocs restaurants a ser una iniciativa transversal que també involucra al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i altres establiments de restauració.

Els altres guardonats ha estat: Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per a Petits Grans Hotels de Catalunya, en reconeixement de l’excel·lent tasca desenvolupada per aquesta marca, creada fa setze anys, en el sector turístic de l’allotjament, amb hotels boutique i de petita dimensió i amb més de noranta establiments adherits, i per haver contribuït a convertir-los en una experiència turística d’èxit.

Premi G! especial Juli Soler i Lobo per a Toni Gerez i Dieguez, en reconeixement de la seva tasca personal i professional en el sector de la restauració, així com per la seva vocació de servei, cultura de l’esforç, dedicació i estima per la Costa Brava.


Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional per a l’empresari hoteler Filippo Rigat i Tortorici, en reconeixement de la seva trajectòria professional, dedicació, esforç, valors i virtuts en el desenvolupament del turisme a les comarques de Girona i, especialment, per la seva iniciativa i aportació significativa al desenvolupament i la gestió d’hotels i altres infraestructures turístiques a la Costa Brava i al Pirineu de Girona.

Premis de comunicació turística
Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans impresos, dotat amb 5.000 euros, per al periodista Carlos Sánchez Pereyra, pel reportatge Empordà: el llenguatge del vi català, publicat a la revista National Geographic Traveler en l’edició de Llatinoamèrica, en reconeixement de la qualitat del text i les fotografies i per contribuir a la divulgació i projecció de l’enoturisme de la Costa Brava.


Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 5.000 euros, per a la ballarina professional i comunicadora Mickela Mallozzi, pel programa Bare Feet with Mickela Mallozzi, «Episodi 303. Girona. Catalunya», emès a través de la cadena PBS als Estats Units, en reconeixement de la qualitat dels continguts, el tema i l’audiència assolida i per haver contribuït a la divulgació i projecció de la cultura, el folklore i les tradicions catalanes.


Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 3.000 euros, per al periodista Jacob Meir Maor per la publicació dels articles «Girona, una parada important a la història jueva» i «Catalunya a través d’ulls jueus», publicats a Jewish Traveler, i «El llegat jueu a Girona», publicat al diari Israel Hayom, ambdós mitjans en versió digital.

Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals, dotat amb 3.000 euros, per a la bloguera Janet Neweham, per la col·lecció de quatre vídeos inserits en l’apunt (post) «21 things to do in Costa Brava: culture, character and charcuterie», publicats al blog Journalist on the Run, en reconeixement de la qualitat de la imatge i la difusió dels atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.


Premi de recerca i investigació Yvette Barbaza
Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, per a Sergi Yanes Torrado i Margalida Mulet Pascual, pel seu projecte de recerca «La cuina de l’arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural», que té com a objectiu principal analitzar quins són i quins han estat els diferents rols de l’ús de l’arròs en relació amb la configuració de la destinació Costa Brava i els seus components gastronòmics i culturals per respondre quines són les implicacions d’aquest producte sobre la imatge, l’oferta, el paisatge i la identitat sociocultural de la Costa Brava.

 Comarteix