Notícies

< Notícies

La Prova del Quatre - El Bou de Cuina Volcànica

09/05/2011

Fa dos anys, la revista Descobrir Cuina, actualment Cuina, va fer un article sobre la vedella, on es parlava de receptes de cuina catalana, i de retruc de la cuina de la Garrotxa i de Cuina Volcànica. En aquest número, van entrevistar amb en Pep Nogué, on va explicar que juntament amb Cuina Volcànica, tenien pensat fer una prova anomenada “La Prova del Quatre”, que es tractava d’agafar 4 vedells, capar-los i criar-los, tal i com marca la legislació europea, un mínim de 25 mesos. Finalment, de 4 vedells en van quedar 3, perquè un no va ser ben capat. Es tracta d’una prova pilot, per poder explicar la confusió que tenen moltes persones entre la carn de bou i de vaca, ja que a la Garrotxa no es corrent produir carn de bou. Els bous han viscut en llibertat i s’han alimentat de farratges fins els darrers 3 mesos que van ser portats a la granja i es van continuar alimentant amb herbes i cereals ecològics.

Fa tres setmanes es va sacrificar el primer bou, el pagès encarregat de la seva cria va ser Santi Puigvert de La Canya, que fa cria de vedells amb certificació ecològica, i el carnisser encarregat d‘especejar-lo Joan Miquel Vila de la Carnisseria Vila d’Olot.

Un projecte més del col•lectiu Cuina Volcànica per apropar-se al producte de qualitat, i per recuperar o incentivar la producció de carn de bou a la nostra comarca. En motiu d’aquest projecte i del sacrifici del primer bou, els membres de Cuina Volcànica elaboraran plats amb bou garrotxí que es podran degustar en els seus restaurants. La jornada s’iniciarà el divendres 13 de maig i durarà fins esgotar existències, però el més important és la motivació per treballar i recuperar productes de qualitat o del territori.Comarteix