La Gastronomia de Garrotxa en la sessió innagural del SITC 2009 Barcelona
15/04/2009
El primer dia del Salo Internacional de Turisme de Barcelona SITC 09 , en l’estant del Patronat Girona Costa Brava Pirineus on reuneix la oferta turística de les diferents comarques de Girona , es va iniciar amb un esclat de presencia de la comarca de la Garrotxa :
El President de Turisme Garrota Sr Andreu Teixidor va fer la presentació de la nova edició de la revista Tot Garrotxa ,que amb el seu nou disseny atractiu incorpora tots els atractius turístics de la nostra comarca ,amb especial atenció a la gastronomia
Tot seguit la gastronomia li va prendre el relleu amb la presentació de la nova marca “Cuina de Remença” de La Vall de Bas on Sr Gerard Xifra la va definir com una cuina senzilla, basada en productes de la terra amb el objectiu de fer perdurar el caràcter agrícola i artesana de La Vall de Bas com terra agraïda amb nosaltres amb els nostres clients
Tastar es la millor forma de donar a conèixer la riquesa de la Gastronomia, es per això que de forma conjunta Cuina de Remença i Cuina Volcànica van servir els tastos gastronòmics per aquest ocasió
La Cuina Volcànica amb representació dels 15 restaurants repartits en tota la comarca de la Garrotxa va oferir uns tastos basats en els productes del territori que han estat elaborats pels membres de del col·lectiu : Fonda Barris -Joanes / Restaurant Oliveras de Besalú i Restaurant Can Xel La Cot- Santa Pau amb el servei dels membres Restaurant La Curenya Les Planes d'Hostoles i Restaurant Sant Miquel de Sant Esteve de Bas
- Amanida de faves amb botifarra negra i oli de menta -
- Mousse de ratafía amb cruixent de tortell de la Garrotxa
- Cremòs de fesols de Santa Pau amb bacallà i oli d’avellanes torrades
La Cuina de Remença va oferir :
- Xips de patates de la Vall de Bas amb herbes aromàtiques
- Bunyols de farro amb crema de fruits del bosc.
La Garrotxa es va sumar a les felicitacions per la Medalla del SITC al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb motiu del Centenari de la Costa Brava, que va ésser lliurada pel Hble Sr Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet , acompanyat per altres personalitat i representants del món del Turisme de les comarques de Girona i de la Garrotxa Director de Turisme a Girona Sr David Mascort , el President de la Diputació i del Patronat del Turisme Sr Enric Vilert i la seva gerent Sr Dolors Batallé, President de Turisme Garrotxa Sr Andreu Teixidor, Alcalde de La Vall de Bas Sr Miquel Calm,President de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa Sr Gerard Xifra i molts altres.