Notícies

< Notícies

LA FIRA ORÍGENS ES PRESENTA A GIRONA AMB NOVETATS I MOLTES \"ESTRELLES\" Tindrà lloc a Olot els 15 i 16 de novembre Cuina Volcànica realitzarà una classe magistral a 4 mans a l'Aula de Cuina

30/10/2014

Reconeguts cuiners i productors oferiran sessions de cuina en directe on els protagonistes seran els productes de qualitat. El VOL Espai Gastronòmic de Girona ha acollit aquest dilluns la presentació del programa d’activitats de la tercera edició de la Fira Orígens, que se celebrarà el 15 i 16 de novembre a Olot.

L’acte de presentació ha comptat amb les intervencions de Josep M. Corominas, alcalde d’Olot el qual ha agraït el suport que rep la fira per part de les institucions; Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, que han posat de relleu la relació entre el producte, la cuina i el territori i han assenyalat la importància de la promoció d’aquest; per la seva banda, Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, ha agraït també el suport per part de les institucions i ha posat èmfasi en les activitats que es portaran a terme a la ciutat, fent sortir la fira del propi recinte firal i proposant un ruta gastronòmica per diversos establiments.

Pep Palau –de l’empresa organitzadora– ha destacat que aquesta tercera edició compta amb diverses novetats i amb un cartell de luxe amb nombrosos xefs amb estrella Michelin. És el cas de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Marc Gascons (Els Tinars), Jordi Juncà (Ca l’Enric) o Javier Cabrera (Els Brancs), el col·lectiu de Cuina Volcànica amb els cuiners  David Colom del Restaurant L'Hostalet i Joan Masegur del Restaurant Hostal els Ossos entre d’altres.

Palau ha presentat el programa d’activitats i les novetats que presenta l’edició d’enguany. La fira comptarà amb un nou espai dedicat a l’Street Food, on s’hi trobaran diverses propostes amb menjar de carrer. Hi seran presents Butifarring, La Fageda o Natrus, entre d’altres. Una altra de les novetats destacades és el nou Concurs d’Allioli Orígens, que s’organitzarà el diumenge a l’Aula de Tast. També tindran premis el millor estand i el millor producte de la fira, que decidirà un jurat format per experts de diferents àmbits.

Pel que fa al programa de la Fira Orígens, les activitats es repartiran en tres espais:

L’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe. El dissabte, Joan Roca (El Celler de Can Roca) encetarà les activitats presentant la cuina d’El Celler de Can Roca; el seguirà Victor Trochi (Les Magnòlies) amb una sessió entorn les botifarres creatives; Raül Quadras, Rafael Faixedas i Carles Xuriguera portaran a Olot els platillos del Mams; David Colom i Joan Massegur (L’Hostalet i Hostal dels Ossos - Associació d’Hostalatge de la Garrotxa) hi aportaran la cuina volcànica; i finalment, Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols) seran els encarregats de tancar les activitats del dissabte. El diumenge els protagonistes de l’Aula de Cuina seran Marc Gascons (Els Tinars) aportant els aires i productes de l’Empordanet; Javier Cabrera (Els Brancs) amb els productes de l’Empordà a la cuina d’avantguarda; Iolanda Bustos (La Calèndula) amb el bosc al plat; Isma Prados i la cuina saludable; i Jordi Juncà (Ca l’Enric) amb la caça reinterpretada.

L’aula de tast, espai reservat per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. El dissabte serà el torn de la versió salada de la xocolata amb Xocolates Aynouse; Girona Excel·lent portarà productes d’excel·lència i vins de la DO Empordà: també hi haurà un tast Cerveses Poch’s i formatges de Mas Marcè i el Forn J.Costa, Forn Tubert i El Flequer del Carme, i els olis i fruits secs de Cooperativa Granadella oferiran tast de pans de la Garrotxa i olis de la Cooperativa. El diumenge Stevia Osona proposarà receptes dolces amb estèvia i Girona Excel·lent oferirà un nou tast de productes. En aquest espai també tindrà lloc, diumenge, el 1r Concurs d’Allioli Orígens 2014.

Els més petits també disposaran del seu espai. L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers pedagògics a l’entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides. Podran participar d’aquests tallers adquirint un tiquet de 2€ a l’entrada del recinte. Al llarg del cap de setmana la ciutat d’Olot també s’omplirà d’activitat amb nombroses propostes.

La presentació d’aquest dilluns ha anat acompanyada d’un esmorzar a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica.

La Fira Orígens és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els principals protagonistes. En aquesta tercera edició es comptarà amb una seixantena d’expositors que oferiran tastos dels seus productes. El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar el visitant també podrà comprar directament al productor. El aquesta tercera edició l’horari de la fira s’amplia el dissabte, ja que s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. El diumenge l’horari serà de les 10h a les 20h.

Més informació: www.firaorigens.catComarteix