Notícies

< Notícies

La Fira del Fajol a Batet de la Serra

06/02/2020

La Fira del Fajol tancarà aquest cap de setmana les fires dedicades a les 3 “F”, i tant representatives a la Garrotxa pel que fa al producte de proximitat. Es tracta de la Fira del Fesol a Santa Pau, la Fira del Farro a la Vall de Bianya, i finalment, la Fira del Fajol a Batet de la Serra.

Aquest diumenge 9 de febrer, se celebrà la Fira del Fajol amb una programació elaborada a l’entorn d’aquest producte. Per una part, s’explicarà l’origen i el procés del fajol, des de la sembra, la collita, i allà mateix podem veure com es bat i molt.  Per altra part, més de 50 firaires formaran part de la fira, hi haurà un concurs de dibuix infantil, la gimcana llaminera, fins a esgotar existències, demostració de balls tradicionals, concurs de coques, ball d’en Batoies i les perdius, i el ja tradicional dinar popular a base de productes elaborats amb fajol, que estarà amenitzat per Manelic de Pera. A més a més, aquest any continuarà el projecte de la construcció d’una cabana de marge que es va iniciar en la passada edició.

Aquest any el pregó anirà a càrrec de la revista “Les Garrotxes”, una revista dedicada al patrimoni cultural, natural i etnogràfic, sempre present a la fira. I no hi faltaran els tastos de Cuina Volcànica, a l’espai tast de la fira. El assistents hi trobaran els següents tastos, que tant podran degustar allà mateix, com emportar-se’ls a casa.

Restaurant Hostal dels Ossos

  • Tiramisú de fajol
  • Pastís de formatge amb fajol
  • Les postres  més llamineres de Cuina Volcànica

Restaurant Can Xel

  • Coca de recapte de fajol 
  • Quiche de fajol ,espinacs i ceba caramelitzada

Restaurant La Deu

  • Crep Suzette de fajol
  • Coca de Fajol amb llardons 

fulleto_firafajol_202020200206.pdfComarteix