Notícies

< Notícies

La Cuina Volcànica es tasta a Madrid

28/04/2009

ÈXIT DE LA CUINA GARROTXINA A MADRID. DUES MIL PERSONES VAN TASTAR ELS PLATS QUE LES CUINES VOLCÀNICA, REMENÇA I DE BESALÚ VAN PRESENTAR A LA MOSTRA GIRONA VIVA QUE ES VA CELEBRAR A LA CAPITAL DE L’ESTAT.
A BANDA DE LES DEGUSTACIONS, MOLTA GENT ES VA INTERESSAR TAMBÉ PER L’OFERTA TURÍSTICA QUE TÉ LA NOSTRA COMARCA.

Les comarques gironines, van desembarcar a Madrid, des del dijous 24 fins al diumenge 26 dins la setmana Catalana a Madrid, oferint la seva oferta turística i gastronòmica.
La Plaza Jacinto Benavente, es va convertir durant els tres dies que va durar la Mostra Girona Viva, en un gran “restaurant” a l’aire lliure on es podien degustar productes de totes les comarques gironines.
Turisme Garrotxa va aprofitar la iniciativa per ser-hi present i va ser a la vegada una de les comarques que més oferta va presentar i que més èxit va obtenir. En total es van oferir 2000 degustacions dels tres tipus de cuina diferents que es presentaven. Cuina Volcànica, Cuina Jueva de Besalú i la recent estrenada Cuina Remença de la Vall d’en Bas.
Pel què fa a Cuina Volcànica, el públic va poder tastar un Cremós de fesols de Santa Pau amb bacallà marinat, ametlles i oli d’ametlles, carquinyolis de fajol i bunyols de Fajol amb crema de Ratafia. Per la seva part, Cuina Remença va presentar garro de porc amb salsa madroch a l’estil medieval i cuina de Besalú va presentar aletes de pollastre amb salsa de mel i mussaka.
De fet, l’afluència de públic va desbordar les millors previsions i tot i que s’havia portat una gran quantitat de menjar, el diumenge abans de tancar la fira s’havien acabat bona part de les existències.
Però no només la gastronomia va tenir èxit, ja que durant els tres dies de fira, milers de persones també van demanar informació sobre la Garrotxa. El senderisme i l’interès també pel patrimoni cultural, van centrar les peticions dels visitants. Turisme Garrotxa va distribuir entre altres publicacions, la nova guia Tot Garrotxa en la seva versió en castellà al públic madrileny, una guia de propostes completa, útil i pràctica pels visitants.
L’experiència es tornarà a repetir a mitjans del mes de maig a Tolosa de Llenguadoc, al sud de França.
Felicitar a tots els cuiners i al representants de les diferents associacions que hi varen anar per donar a conéixer la nostra comarca de la Garrotxa


L'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa com un acció pionera va coordinar la participació de la gastronomia de la Garrotxa amb els tres representants: Cuina Volcànica, Besalú Gastronómica i Cuina de Remença
Es van oferir els tastos el·laborats per aquesta ocasió :

Cremòs de fesols amb bacallà i oli d’avellanes torrades

Galetes de Fajol i Carquinyolis Farro.

Bunyols de fajol i ratafia

Mig-Raust de garro de porc amb almadroch.

Aletes de Pollastre amb mel i mussaka sefardita.


 Comarteix