Notícies

< Notícies

III JORNADA DE LA PATATA DE LA VALL D'EN BAS

08/11/2010

Dissabte 13 de novembre es portarà a terme la III Jornada de la Patata de la Vall d’en Bas organitzada pel col•lectiu Cuina Volcànica i Slow Food Garrotxa. Aquest any, es començarà la jornada a les 11.00h del matí a la plaça del Mercat d’Olot dins el programa “Tastets de productes del territori a la Plaça Mercat d’Olot”, on ens ensenyaran com s’elabora un “suquet de congre amb patata mora” i després d’aprendre’n l’elaboració, els assistents el podran degustar, es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom. A les 20.30h de la nit al Restaurant Sant Miquel de Sant Esteve d’en Bas s’ha programat una degustació i sopar a l’entorn de la patata. La degustació consistirà en provar diferents tipus de patates, en diferents textures per tal de veure’n les diferències, i també s’explicaran les seves característiques i usos a la cuina. Tot seguit, se celebrarà el ja tradicional sopar trumfaire basat en un “bracet de la iaia” com entrant, “sèpia amb patates noves” de primer, “llata de vedella dels Hostalets amb salsa pebrada i gratten de patata” com a segon, i com a postres es podrà degustar una “coca de patata i ametlla amb ratafies”, a més de la beguda, els cafès i entreteniments per picar. El preu total del menú és de 25€, és necessari fer reserva prèvia per assistir a la jornada del vespre al telèfon del restaurant Sant Miquel 972690123 o bé en el secretariat de Cuina Volcànica 607401947. Durant el transcurs del sopar s’aniran fent intervencions, per part d’experts, de diferents aspectes relacionats amb la patata, generant així una tertúlia entre els assistents. També col•laboren amb aquesta jornada, el Patronat Municipal de Turisme de la Vall d’en Bas, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Sigma, Cuina Remença, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Vall d’en Bas Terra de Remences i Associació de placers de la Plaça Mercat d’Olot.



Comarteix