II Fira del Farro La Vall de Bianya 14 i 15 de febrer
02/02/2009
La II Fira del Farro de la Vall de Bianya va batre rècords: cues de cotxes des de Llocalou fins a l'Ajuntament de La Vall de Bianya , unes sis mil persones, 440 litres de farro amb brou de carn d'olla i trossos de cansalada servits durant tot el dia amb i la presentació de deu nous productes.
El dissabte a al tarda es va realitzar la tradicional Xerrada amb el tema " El Farro , del camp al plat " amb la participació de Sr Gerard Xifra com President de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa
Tot seguit en la sala d'exposicións més de 200 persones varen degustar els tastos gastronòmics amb base al Farro elaborats especialment pels membres del col·lectiu Cuina Volcànica :
Torrada de farro amb mousse de fetge gras d’ànec i poma (Rest Oliveras – Besalú )
Bikini de farro amb empurità i codony - (Rest Ca la Matilde – St Feliu de Pallerols)
Finance de Farro (Rest La Curenya - Les Planes d’Hostoles)
En la II Fira del Farro es van poder tastar les dues cerveses de blat de moro blanc elaborades per Pep Nogué: una de rossa i una de roja, la primera red beer de Catalunya. La carnisseria Can Dorca va presentar un paté de carn de porc amb farro i una botifarra d'ou amb farro. Esteve Ayats, de Ca la Nàsia, va fer una coca de farro amb llardons. La fleca Grabolosa, de la Canya, va elaborar un pa de blat de moro. I es va comercialitzar el blat de moro blanc i groc de la Vall de Bianya, amb dues textures: granulat, per fer farro, i fi, farina, per a pastisseria. I Joan Pujol, de Jadel, d'Olot, va ensenyar els seus toffees de farro.