Fòrum Gastronòmic de Girona : El primer dia del Mercat de la Terra i Zona DAR amb la participació del col·lectiu de Cuina Volcànica
18/02/2009
 
 El primer dia del Fòrum Gastronòmic Girona 09 ha finalitzat a les 8 de la tarda amb un balanç molt positiu. L’increment de l’espai firal ha permès que més de 6.000 persones hagin pogut gaudir còmodament del Fòrum i de totes les activitats. 
 
 El Mercat de la terra, permet als visitants conèixer, tastar i comprar una gran quantitat de productes elaborats per petits productors artesanals i ecològics. amb amplia representació de productors de la Garrotxa : Associació Agrovolcànica ,Can Maià ,Masia Can Guidic ,l’Horta de l’Albert i altres 
 En aquest recinte esta situat la Zona DAR del Departament d’ Agricultura, Alimentació i Acció Rural i PRODECA amb una espai de Cuina per fer les demostracions en directe davant el públic i conèixer de ben a prop les explicacions sobre la elaboració dels plats dels restaurants basats amb productes de petit produccions artesanals del territori. 
 El col·lectiu de Cuina Volcànica va realitzar una demostració de cuina en directe on els cuiners i els pagesos s’han donat a conèixer i cuinat productes com fesol de Santa Pau, la mongeta del ganxet , Xai de ramat, hortalisses ecològiques , productes dels placers de la Plaça del Mercat d’Olot , la cervesa de fajol amb ratafia , tots elaborats per productors de qualitat. 
 Es van elaborar i servir mes de 500 tastos gastronòmics, sient l’espai mes visitat del Fòrum en aquesta hora - 
 Blanqueta de vedella amb cervesa negre de fajol i ratafia i mongetes del ganxet 
 Estofat de xai de ramat amb tomàquet i pebrot 
 Costelló amb cargols i fesols de Santa Pau 
 Crema de porros 
 
 Cuina Volcànica va presentar la nova targeta de presentació publicitaria del col·lectiu 
 així com la publicitat estàtica que promociona conjuntament amb l'Ajuntament d'Olot. 
 En les demostracions del Fòrum es va ressaltar als infants que posa en valor l’agricultura i la feina del pagès i la cuina , com exemple l’EspaiNens que permet als més petits conèixer els aliments i descobrir els secrets de la cuina, cuinant-se i preparant-se el seu propi dinar o altre com ‘Menjar per fer-nos grans’, una publicació dirigida als mes menuts 
 
 
         
         
        