Notícies

< Notícies

Fira del Farro de la Vall de Bianya - 5 i 6 febrer 2011

27/01/2011

Els dies 5 i 6 de febrer a la Vall de Bianya se celebra la Fira del Farro, durant aquests dos dies els visitants de la fira, podran gaudir dels diversos actes organitzats a l'entorn d'aquest cereal.

El farro és un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina, actualment molts restaurants disposen de plats elaborats amb aquest blat de moro. Des del col•lectiu Cuina Volcànica s'ha recuperat aquest cereal com a producte del territori, és per això que des del 28 de gener i fins l'11 de febrer, han organitzat les Jornades Gastronòmiques del Farro, i aquells que vulguin aprofundir més amb el gust i manera de cuinar aquest producte ho poden fer en aquest establiments: www.cuinavolcanica.cat.
Per altra part, la història del municipi de la Vall de Bianya està molt relacionada amb el farro, el molins fariners de la zona en són un bon testimoni, per això cada any s'intenta recuperar i restaurar un d'aquest molins, que s'obre al públic durant la fira, enguany hi haurà una demostració del funcionament del molí fariner del Colomer, de la mà de Carles Nogareda, que mostrarà als assistents, el seu ús i com es mòlt el blat de moro.
Durant el dissabte, dia d'inauguració de la fira, es portaran a terme diferents ponències dedicades al blat de moro, i tot seguit, els assistents podran degustar diferents plats amb farro, elaborats pels diferents restaurants de la zona, entre els que es troben: el Restaurant Ca l'Enric, Restaurant Ca la Nàsia i el Restaurant Mercè - Ca la Gracieta. L'endemà, el diumenge, el visitant podrà passejar per les diferents parades instal•lades a la fira, fer una volta amb burro català, assistir a demostracions de tir amb arc o bike trial, entre d'altres. Ara només cal visitar la fira per poder gaudir d'una bona festa a l'entorn del farro.Comarteix