Notícies

< Notícies

Festival Es dansa Les Preses 23 a 28 d'agost 2011

22/08/2011

La 29a edició del festival se celebrarà del 23 al 28 d'agost


El Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses arriba aquest 2011 a la 29a edició. En aquesta ocasió se celebrarà del 23 al 28 d’agost i hi participaran una quinzena de companyies (internacionals i de casa nostra).

Fa quatre anys que la marca Ésdansa, ja consolidada, encetava una línia de renovació prevista pel període 2008-2011, amb l’objectiu de convertir-se en un motor per la creació, la producció i exhibició de la dansa catalana d’arrel tradicional, sense deixar de banda els seus orígens: les propostes internacionals. Aquest 2011 l’organització del festival continua aquest camí amb una aposta clara per la creació i producció de noves propostes i la creació de nous públics per a la dansa d’arrel tradicional.


La presència de grups internacionals a Ésdansa aquest any es concreta amb sis companyies provinents d'Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia, que actuaran en les diferents seccions del festival. A més, quatre dels països que el visitaran són inèdits, mai abans havien tingut representació a l’Ésdansa. L’origen tan divers de les sis companyies permetrà, més que mai, fer un atractiu viatge en le Festival.

Una part de l’extens programa de l’Ésdansa, es dedica a la programació inclosa dins l’anomenat Monogràfic. Es tracta d’una programació transversal distribuïda per la graella de la programació del festival. Després que en anteriors edicions el tema va ser l'art kathakali, les jotes, els cavallets i les mulasses o la dansa com a ritual de la festa, en aquesta ocasió l’Ésdansa ballarà a ritme de tam-tam. Comptarà amb tallers i espectacles a l’entorn de la percussió i el moviment.

La Cuina Volcànica dona suport a Festival Es Dansa amb la invitació de periodistes i autoritats convidades al Festival a degustar en alguns dels restaurants del col·lectiu de Cuina Volcànica .

En aquesta edició hem escollit:

Olot   : Restaurant La Deu  Restaurant Self  La Garrotxa   - Restaurant Hostal dels Ossos (Batet de la Serra)

Vall de Bas : Restaurant L'Hostalet  -  Restaurant Sant MiquelComarteix