Notícies

< Notícies

Èxit de la IV Fira del fajol sota el fred de l'hivern

15/02/2010

Durant el cap de setmana del 13 i 14 de febrer es va celebrar la V Fira del Fajol a Batet de la Serra.

En aquesta edició el fred ens va acompanyar durant tota la jornada ,  un públic fidel ens va venir a acompanyar i gaudir dels actes prgramats .

El diumenge, el dia que es portaran a terme més activitats. Una vegada més podrem gaudir de la destresa dels pagesos que ens ensenyaran l’art de batre, ventar i moldre el fajol. Els més petits podran participar de nou en el concurs de dibuix, organitzat expressament per a ells. D’altra banda, petits i grans podran demostrar les seves habilitats en els tallers de xocolata, cistells, picapedrers, terrissa, etc.

A partir de les 11.10h, i durant tot el dia, el col•lectiu Cuina Volcànica oferirà tastos relacionats amb el fajol:

Farinetes de Fajol – Restaurant Hostal dels Ossos
Pastís d'en Batoies – Restaurant Hostal dels Ossos
Escudella de fajol – Restaurant L’Hostalet
Crep de fajol i poma amb xocolata desfeta – Restaurant La Francesa
Brownie de xocolata amb fajol i nous – Restaurant Can Xel
Coca de fajol amb crema anglesa – Restaurant La Deu

A més hi haurà animació per part d’en Batolles, i de la colla Cors Joves de l’Associació Sardanista i Cultural Flor de Fajol. I tot seguit, dinar popular per a tothom. Durant tot el dia hi haurà mercat d’artesania.


Tambè es va destacar  el dissabte al matí, a la casa Consistorial de Batet, es realitzen diverses xerrades relacionades amb el món del productor i producte artesà. Ens visitaran Món Empordà i Napar Bideak de Navarra, tot seguit s’establirà un debat obert a tots els assistents. Per aquells que volien guin allargar la jornada i degustar plats elaborats amb 12 productes propis de la comarca de la Garrotxa, com els fesols, formatge Mas Farró, la Ratafia, el fajol, o el xai, ho podran fer al Restaurant Hostal dels Ossos, que ofereix un menú de 22€ per a l’ocasió (cal reserva prèvia).

El col·lectiu Cuina volcànica ofereix les Jornades del Fajol amb menús degustació amb fajol en els seus retaurants www.cuinavolcanica.cat

 

 Comarteix