Notícies

< Notícies

Cuina Volcànica visita les escoles de la Garrotxa

04/04/2019

El projecte Cuina Gran va néixer fa 6 anys, amb la intenció de fer partícips les escoles de la Fira de l’Embotit, i donar a conèixer el porc i les seves propietats als alumnes de 5è i/o 6è de primària de la Garrotxa. Els objectius continuen essent els mateixos, treballar la redacció i estructuració d’una recepta culinària, amb la condició que un dels ingredients sigui una de les parts del porc, tot seguit, convertir-se en xef per una dia, i cuinar-la a casa. La inspiració per a l’elaboració de les receptes és lliure, des d’una cerca per internet, en un llibre, recuperar una recepta de l’àvia, o crear-ne una de nova.

Per altra part, les escoles participants envien les receptes que han redactat els seus alumnes a l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, que juntament amb Dinamig i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, escullen les més representatives, originals o elaborades de cada escola. Aquest any, com a novetat, un cuiner de Cuina Volcànica els ha visitat a l’escola. Una jornada dins l’àmbit escolar per donar a conèixer la gastronomia local a l’entorn del porc, el col·lectiu Cuina Volcànica i la feina de cuiner, la importància del producte de proximitat i dels productors que l’elaboren, a més, debatre les receptes presentades pels alumnes. Finalitzant, la sessió amb una petita demostració de cuina per part del cuiner i un tast.

Les escoles que han format part del projecte han estat l’escola Joan Maragall de Santa Pau, hi va assistir la Meritxell Roig del Restaurant Can Xel, La Bòbila de Les Preses, hi va assistir en David Colom del Restaurant L'Hostalet dels Hostalets d'en Bas, i el Cor de Maria d’Olot, que hi va assistir en Gerard Xifra del Restaurant La Quinta Justa.Comarteix