Notícies

< Notícies

Cuina Volcànica tancarà la Fira Orígens amb una demostració de cuina

22/11/2019

El col·lectiu de Cuina Volcànica farà la cloenda de la Fira Orígens amb una demostració de cuina del territori, identificativa del col·lectiu.

El diumenge 24 de novembre a les 19.00h tots els restaurants del col·lectiu elaboraran una representació de plats, amb productes de proximitat, que sigui un reflexe d'aquests 25 anys que porten cuinant el paisatge.

Cornet de farro amb formatge Mas Farró i fruits de tardor.

Trinxat de naps negres amb ceba escalivada i botifarra de perol.

Nyoquis de patata mora amb botifarra negra i salsa de rostit.

Calamar farcit de botifarra negra amb fajol i fesols.

Gelat de tòfona amb formatge fresc.

Xuixo amb crema de ratafia, cremòs de iogurt i tortell d'hotel.

Orígens torna a Olot els dies 23 i 24 de novembre, cap de setmana en què la vuitena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya reunirà més de 90 productors d’arreu del territori i reconeguts cuiners i cuineres al recinte Firal d’Olot. Tots ells oferiran diverses propostes amb un protagonista destacat: els productes de qualitat. Un any més la confiança, la qualitat i la proximitat guiaran l’esdeveniment enogastronòmic.

L’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals. Tots ells destaquen per fer ús de productes de Km 0 als seus establiments. Enguany, el dissabte hi oferiran sessions de cuina en directe els estrellats Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes) i Isabel i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya); també hi serà Carme Picas (El Ginjoler, l’Hort del Rector, Sant Feliu de Guíxols), Aurèlia Mari (Via del Vi, Perpinyà) i Maria Nicolau (El Ferrer del Tall, Vilanova de Sau). El diumenge serà el torn de Núria Lucas (El Dinou, Vilanova i la Geltrú), Gonzalo Rivière i Luca Marongiu (Zero Patatero, Barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona) i l’estrellada Fina Puigdevall (Les Cols, Olot). Tancaran la jornada els cuiners de Cuina Volcànica, que enguany celebren 25 anys de vida del col·lectiu.

L’Aula de Tast acollirà tastos de diversos productors presents a la fira, en total n’hi prendran part més d’una trentena. El dissabte el públic assistent podrà degustar productes ecològics de Mas Corcó, Sun and Fruits, Bellverd i Celler Mas Geli; també podrà participar al tast a cegues de productes Girona Excel·lent i al tast de xocolates, vins dolços de pagès i caves amb productes de Vallflorida Xocolaters, Bombons Blasi, Xocolates Aynousé, Menjamiques, Pagès Entrena i Mas Ponsjoan; també hi haurà un tast de formatges i cerveses artesanes a càrrec de La Xiquella, Formatges Bauma, Formatges Muntanyola i Cervesa Marina i un tast d’olis d’oliva amb Torclum. El diumenge hi haurà un tast a cegues amb productes gironins a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de pans ecològics de La Fogaina i cerveses artesanes de Cervesa Minera i un tast de sobrassades de Menorca i vins del Priorat. Per últim, amb Imma Olivella (Les Filos), Marta Serradell (Xolís d’Adons), Edurne Bordas (Planeses) i Ester Gomis (Ca Rosset) descobrirem dones al món rural parlant de lideratge i emprenedoria agroalimentària.

Per la seva banda, com sempre, els nens podran gaudir d’activitats pensades especialment per a ells amb diversos tallers a l’Aula de Nens, gestionada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. En aquest espai podran assaborir el paisatge de cuina volcànica, menjar-se la faràndula olotina de xocolata, tastar l’univers de La Fageda o elaborar un plat amb un cistell omplert al Mercat d’Olot. La fira també comptarà amb la Cúpula POCTEFA, un espai pedagògic inflable que donarà a conèixer la venda de proximitat a través d’audiovisuals.

Occitània Francesa, territori convidat

Productors del Pirineu oriental i L’Arieja participaran a Orígens com a territori convidat. Ho faran sota el paraigua de POCTEFA, un programa europeu de cooperació territorial per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra. A la fira hi aportarà productors del territori i també una cúpula que inclou un espai pedagògic inflable per donar conèixer la venda de proximitat.

3r Concurs de coques de forner de Catalunya

Després de l’èxit del certamen en les passades edicions, enguany se celebrarà el 3r Concurs de coques de forner de Catalunya, amb el suport del Gremi de Flequers artesans de les comarques gironines. Serà el dissabte 23 de novembre a la tarda. Forners d’arreu presentaran les seves coques i un jurat format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic i gourmets serà l’encarregat de determinar quina és la millor coca dolça i salada. L’objectiu del concurs és contribuir a enaltir l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat. El concurs comptarà amb dues categories, la de millor coca dolça i millor coca salada. El premi consistirà en un lot de 300 quilos d’És Farina de Girona per al guanyador de cada categoria.

Programa-Origens20191122.pdf



Comarteix