Notícies

< Notícies

CUINA VOLCÀNICA PARTICIPA AL WTM PER REACTIVAR EL TURISME BRITÀNIC A CATALUNYA

09/11/2010

El Regne Unit, amb més d’1,7 milions de turistes anuals, és el segon mercat emissor cap a Catalunya, per darrera de França.
Les propostes en turisme cultural, gastronòmic i de negocis centren la promoció de l’Agència Catalana de Turisme en aquesta fira considerada la més important del món, amb l’objectiu de recuperar els viatges dels britànics cap a Catalunya.
La gastronomia catalana està representada per Cuina del Vent i Cuina Volcànica, els col·lectius de cuina que elaboraran el sopar gastronòmic que l’ACT ofereix als principals turoperadors britànics i als professionals del sector turístic català.
Dilluns comença a Londres la 31a edició de la World Travel Market (WTM), la fira turística més important del món. El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Ignasi de Delàs, encapçalen la delegació catalana que viatja a Londres.

La WTM reuneix anualment representants de prop de 200 països i rep la visita d’uns 50.000 professionals de la indústria turística d’arreu del món. Enguany, l’Agència Catalana de Turisme hi participa amb un estand de 375 m2, on hi seran presents les diverses marques turístiques catalanes i els productes més representatius de la seva oferta.

L’ACT arriba a la World Travel Market per reforçar la seva promoció en un mercat que, en moments de crisi, és important reactivar perquè és un dels principals i un dels més fidels a la destinació catalana. La cultura, la gastronomia, l’aeroport dels Pirineus Lleida-Alguaire i la posada en marxa del Catalunya Convention Bureau són, enguany, els principals eixos promocionals de l’ACT per incentivar els viatges dels britànics. Els visitants que s’acostin a l’estand català trobaran també l’oferta de més de 40 expositors: una vintena de patronats de turisme i més de vint empreses.


Entre les accions que l’Agència Catalana de Turisme durà a terme aquests dies per promocionar la gastronomia catalana, destaca el sopar que oferirà dilluns al vespre al Royal Horseguards Hotel, i que comptarà amb l’assistència d’un centenar de professionals dels sectors turístics britànic i català. Aquest sopar, a més de ser una demostració gastronòmica, suposa una bona oportunitat perquè els professionals catalans entrin en contacte amb els britànics. Els col·lectius Cuina del Vent (Alt Empordà) i Cuina Volcànica (la Garrotxa) seran els encarregats d’elaborar un menú a base de productes i plats típics d’aquestes comarques.

Informació extreta del web: www.gencat.cat

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=55028&idioma=0

 Comarteix