Notícies

< Notícies

Cuina Volcànica en la Presentació de la Primera Fira del Farro de la Vall de Bianya

07/05/2008

 

Cuina Volcànica participa  el dissabte 23 de febrer a  la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de La Vall de Bianya amb la elaboració i servei de més de 350 tastos gastronòmics amb base del producte del farro, que des de fa anys Cuina Volcànica recupera i donar forma amb receptes en els seus establiments

L’Ajuntament de la Vall de Bianya organitza la 1ª Fira del Farro que se celebrarà en aquest municipi els dies 23 i 24 . L’objectiu dels organitzadors és donar a conèixer aquest plat tradicional de la cuina garrotxina elaborat a partir del brou bufat i la farina del blat de moro blanc.

Destaquem la importància de tirar endavant la primera fira que organitza el municipi.

“El farro és un plat arrelat a les nostres cuines una prova és la vintena de molins fariners que trobem a la Vall. A més, aquest és un territori on encara es conrea blat de moro.”

Per l’alcalde, aquest plat simbolitza el passat però també el futur. “ Es tracta de recuperar la nostra història però projectant-la cap a endavant. És el moment de fer-ne difusió d’aquest plat però també de posar en valor tots els atractius del nostre territori”. La Vall de Bianya vol potenciar, doncs, el sector turístic aprofitant el seu ric patrimoni cultural: més d’una dotzena d’esglésies romàniques i la Via romana de Capsacosta. La seva bona oferta gastronòmica, amb dos restaurants amb una estrella Michelin, i pels seus comerços on es poden trobar productes de qualitat elaborats pels bons artesans de la Vall.

La proposta de fer la Fira del Farro va sorgir arran de la Comissió de Noves Idees que va impulsar l’Ajuntament de la Vall de Bianya. En el projecte s’ha comptat amb el suport del Centre d’Iniciatives Turístiques de les Valls de Bianya, el SIGMA (Consell Comarcal de la Garrotxa) i de diferents persones que han col·laborat per impulsar-lo. Una d’aquestes és el cuiner Pep NoguéComarteix