Notícies

< Notícies

Cuina Volcànica a la presentació de la pel·licula \"El artista y la modelo\" de Fernando Trueba a San Sebastian

24/09/2012

Cuina Volcànica amb el patrocini de l'Ajuntament d'Olot, el dia 24 de setembre a l'Hotel Astoria de San Sebastian, elaboraran el tastos de la presentació de la pel·lícula "El Artista y la Modelo" de Fernando Trueba.

5 cuiners dels restaurants del col·lectiu: Hostal dels Ossos, L'Hostalet, L'Alba i Can Xel deixaran tastar la cuina volcànica de la Garrotxa elaborada amb productes de la comarca.

Article sobre la pel·lícula:

França ocupada de 1943. Un vell escultor (Jean Rochefort) i la seva dona (Claudia Cardinale) viuen en un poble de la Catalunya del Nord. L'home viu desil·lusionat amb la vida i l'espècie humana fins que ella recull una jove camperola de Reus (Aida Folch) que fuig de l'exèrcit franquista i que acaba fent de model per a l'artista. Progressivament neix entre ells una relació de dues generacions molt allunyades, la que acaba de començar a viure i la que veu proper l'horitzó final. Aquest és l'argument del darrer film de Fernando Trueba, que el proper dijous 4 d'octubre, el cineasta estrenarà a Olot. Pel director, el film mostra com dins de qualsevol època fosca també hi ha "moments màgics".

"Ciutats bombardejades i ametllers en flor". Aquesta és l'expressió que millor recull, segons Trueba, la situació que relata el film. L'artista viu una "època fosca" després d'haver perdut "qualsevol confiança en l'espècie i el treball". L'arribada de la jove Mercè provoca en l'escultor un "bri d'aire" que li permet crear la que ha de ser la seva última obra.

"El film se centra en un moment de plenitud de l'ésser humà inesperat. L'artista creu que tot s'ha acabat, que res té sentit, pot tornar a tocar la vida i aconseguir un moment de màxima creativitat", ha explicat el director.

Jean Rochefort veu 'El artista y la modelo' com un "himne a la vida". Al seu entendre, la jove li aporta "joia, li desperta el desig púdic i la necessitat de contacte". En aquesta línia, també s'ha expressat la protagonista del film, citant unes paraules de Fernando Trueba: "L'art és una manera d'envellir la vida i això és el que passa a 'El artista y la modelo'.

Folch, que va debutar fa 14 anys amb Trueba a 'El Embrujo de Shangai', ha constatat que en aquesta ocasió ha estat "diferent". "Abans em tractava com una nena actriu i ara em tracta com una actriu i he après molt", ha assegurat.

Rodatge entre les Comarques Gironines i la Catalunya del Nord

Fernando Trueba ha escollit la Garrotxa i Ceret, a la Catalunya del Nord, com escenaris de la seva pel·ícula. El rodatge es va fer fa just un any. El director madrileny ha recreat en aquests espais la França ocupada del 1943 en blanc i negre i sense música perquè "no li venien" imatges en color a la ment ni tampoc cap tipus de melodia.

La casa on es desenvolupa gran part de la història és un mas abandonat de Batet de la Serra, a la Garrotxa, on l'equip va haver de restaurar l'espai per adaptar-lo al que Trueba tenia al cap.

Article i fotografia de: lagarrotxa.info  - naciodigital.catComarteix