Notícies

< Notícies

XI Fira del Fajol a Batet de la Serra

08/02/2016

Batet de la Serra (Olot) ja està a punt de celebrar la XI Fira del Fajol - Diumenge 14 de febrer de 2016

Aquest diumenge 14 de febrer als paratges de Can Fontana de Batet de la Serra, es tornarà a celebrar la Fira del Fajol. La Fira començarà a les 9.00h, i els més matiners podran veure l'art de batre, ventar i moldre el fajol.

Durant tot el dia, hi haurà un mercat de productes d'artesania i de proximitat. Els més menuts podran participar al Concurs de dibuix infantil, i de l'exposició d'animals de pagès i pastors alemanys, a més a més del ball d'en Batoies que dansarà al so de la música del Ministrers de l'escola de Municipal de Música d'Olot.

Per altra part, els assitents podran degustar diferents tastos elaborats amb fajol per part del col·lectiu Cuina Volcànica, un grup de restaurants que fa més de 15 anys van recuperar el fajol i el van incorporar a les seves cuines, tant pel que fa a receptes antigues com ara les típiques farinetes, com per la creació de noves. 

Els restaurants de Cuina Volcànica que participaran a la fira són:

Restaurant Hostal dels Ossos amb l'elaboració dels tastos: pa de fajol amb oli, sal i xocolata; lioneses de trufa i nata i tiramisú de fajol i ratafia.

Restaurant Can Xel amb els tastos: coca de recapte de fajol, i crema de patata trufada amb cruixent de fajol.

Restaurant La Deu amb l'elaboració de creps de fajol variades, salades  i  dolces,  suzette  i de xocolata.

 

També hi haurà l'opció de quedar-se a dinar, que serà amenitzat per en Manelic de Pera. I tot seguit, tornar a gaudir del ball d'en Batoies i les perdius i la trencada d'olla. A més, es portarà a terme el I Campionat de Truc del Fajol. 

olot_fira_del_fajol_a_batet_de_la_serra_programa_2016-220160209.pdf

 

 
 

 Comarteix