Notícies

< Notícies

29a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

28/10/2013

8 de novembre, sopar de la 29a Mostra Gastronòmica de La Garrotxa

Per a informació i reserves: 607.40.19.47
Avda Onze de setembre, 22 2on pis, Olot.
info@garrotxahostalatge.cat

El mes de novembre és el mes gastronòmic per excel·lència a la Garrotxa. Ja s’acosta i l’Associació d’Hostalatge treballa perquè el pròxim divendres 8 de novembre estigui tot a punt. És el dia escollit per fer El sopar de la Mostra Gastronòmica que, aquest any, canvia de format i d’ubicació. Es tracta d’un sopar degustació a peu dret format per diferents tastos elaborats amb productes del territori, DOP i IGP, cuinats pels restaurants del col·lectiu Cuina Volcànica i de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, on els assistents podran degustar-los tot conversant amb els cuiners que els serviran. A diferència dels anys anteriors que es feia al Restaurant La Deu, aquesta vegada es farà a la Sala El Torín, a partir de les 21.00h i el preu és de 35€.

El que sí continua igual és l’entrega dels Volcanets, unes distincions a empreses, persones i entitats que promocionen el territori o la gastronomia garrotxina arreu. És la manera que té l’Associació d’Hostalatge d’agrair l’esforç i el treball d’aquestes empreses i persones que treballen per donar a conèixer la nostra comarca. Aquest any, el Volcanet d’or s’atorgarà al Club Ciclista Bas, entitat que representa el màxim exponent del ciclisme a la comarca, sobretot amb l’organització de la cursa Terra de Remences. El Volcanet d’argent s’entregarà a l’empresa Dos Serveis, especialitzada en maquinària d’hostaleria, pel seu suport en les activitats de l’Associació i la formació dels seus associats. Des de l’Associació, s’ha decidit retre homenatge a la família Grabulosa-Prat del bar Can Pauet de Santa Pau, pels més de 50 anys de servei en l’hostaleria i per esdevenir un punt de trobada pels habitants del municipi i pels visitants.

El sopar de la 29a Mostra estarà presentat per la Companyia CreaTre i amenitzat per la Trípoli Orquestrina d’Olot. La idea de l’Associació és fer un sopar dinàmic i amè, on el comensal pugui interrelacionar-se més amb els assistents i intercanviar opinions amb els cuiners.

D’altra banda, a partir del 8 i fins el 30 de novembre es podran degustar els tradicionals “Menús de la Mostra” a diferents restaurants de la comarca. Uns menús que es caracteritzen per l’ús del producte de la terra en les seves elaboracions: fajol, fesols de Santa Pau, iogurt de la Fageda, bolets, la ratafia Russet, embotits...Pel que fa al celler, l’Associació continua apostant pels vins i caves de l’Empordà, com a distintiu de proximitat.

L’Associació d’Hostalatge ha editat 5.000 fulletons que es repartiran per la comarca. En cadascun d’ells s’hi troba la informació del sopar de la Mostra del dia 8 de novembre, amb la minuta, l’entrega de volcanets, etc. D’altra banda, s’inclouen tots els restaurants que hi participen, destacant el menú que faran durant gairebé tot el mes de novembre. Aquesta part s’ha il·lustrat amb la fotografia del tastet que es presentarà el dia del sopar i que també forma part del menú, i a més, s’ha inclòs una fotografia de cadascun dels cuiners que participen a la Mostra. D’aquesta manera l’Associació ha volgut ressaltar la importància del cuiner/a de cada restaurant participant. El fulletó inclou també informació sobre el concurs Instagram impulsat per l’Associació d’Hostalatge i Turisme Olot. En aquesta ocasió no és només fer una fotografia dels Menús de la Mostra sinó que la imatge ha de respondre a la pregunta : “Què és per a tu un plat volcànic?”. La fotografia s’haurà de penjar amb el hashtag #gastronomiavolcanica i la millor guanyarà una nit en una habitació familiar (2 adults+2 nens) amb temàtica de la faràndula olotina i esmorzar bufet inclòs a l’Hotel La Perla d’Olot.

El sopar de la 29a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa es fa coincidint amb la Fira Orígens, fira agroalimentària de productes de qualitat, que es realitza a Olot els dies 9 i 10 de novembre. En aquest cas, l’Associació d’Hostalatge hi té cabuda amb l’organització de diversos tallers infantils. En total són 8 tallers: 4 dissabte i 4 diumenge. El títol dels tallers són: Fruita de tota manera i a tothora; el pa i el meu entrepà; la xocolata; amanides divertides i de colors, i es repartiran entre el matí i la tarda del dissabte dia 9 i el diumenge dia 10. La intenció és convertir la fruita en una deliciosa menja per als més petits, que aprenguin de què es compon la massa del pa, provant i tocant cadascun dels ingredients, fer una amanida divertida perquè als nens els vingui de gust menjar-se-la, o bé aprendre a elaborar diferents dolços amb xocolata.

Per a més informació sobre el sopar de la 29a Mostra Gastronòmica, venda de tiquets i reserves cal dirigir-se a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, al carrer Onze de setembre 22 2a planta (Olot), enviant un correu electrònic a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607 40 19 47.Comarteix