Notícies

< Notícies

17a Fira del Fajol de Batet de la Serra

08/02/2024

Diumenge 11 de febrer se celebrà la Fira del Fajol amb una programació elaborada a l’entorn d’aquest producte tant valorat i estacional a La Garrotxa.

A partir de les 9.00h del matí, es portaran a terme activitats a l’entorn del fajol. Per una part, s’explicarà l’origen i el procés del fajol, des de la sembra, la collita, i allà mateix podem veure com es bat i molt.  Per altra part, firaires formaran part de la fira, hi haurà un concurs de dibuix infantil, demostració de balls tradicionals amb els Ministrers de l’Escola de Música, el ball d’en Batoies i les perdius, i el ja tradicional dinar popular a base de productes elaborats amb fajol, que estarà amenitzat per Manelic de Pera.

Durant tot el dia hi haurà servei de bar. Esmorzar i dinar a preus populars.

I no hi faltaran els tastos de Cuina Volcànica, a l’espai tast de la fira. El assistents hi trobaran els següents tastos fets amb fajol, que els podran degustar allà mateix, o bé emportar-se’ls a casa.

Restaurant Hostal dels Ossos

  • Pastisset cremós de xocolata i fajol (apte per a celíacs)
  • Cremós de iogurt de la Fageda amb fajol (apte per a celíacs)
  • Milfulls de brandada de bacallà i melmelada de tomata de La Fageda

Restaurant Can Xel

  • Coca de recapte de fajol 
  • Pastís de pastanaga amb fajol

Restaurant La Deu

  • Crep Suzette de fajol
  • Coca de fajol amb llardons i pinyons

Programa

https://www.batetdelaserra.cat/wp-content/uploads/2024/01/fulleto2024.pdf



Comarteix