Notícies

< Notícies

15 ANYS DE CUINA VOLCÀNICA

21/10/2009

15 anys de camí, i un futur engrescador.

Un conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada, basada en els usos gastronòmics més arrelats a la comarca. Un col·lectiu que creu en la necessitat de representar, defensar i promocionar el territori i tota la seva àrea agroalimentària. A la seva cuina utilitzen els productes conreats, criats i elaborats de forma artesanal a la pròpia comarca de la Garrotxa i el seu entorn, pel que han aconseguit projectar una cuina a l’abast de tots els paladars.

Una cuina basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit, que fa créixer les inquietuds i les curiositats culinàries pròpies de la zona.

Davant la riquesa i varietat de productes tant nostres, el grup Cuina Volcànica en defensa la seva plena integritat en els seus fogons i en difon les seves curiositats culinàries més característiques i pròpies.

Actes commemoratius de 15 anys de Cuina Volcànica:

- Nou Llibre de Cuina Volcànica:
El llibre vol posar a l'abast de tothom el receptari dels nostres establiments. Complementat amb fotos dels nostres cuiner/res i cambrers/es, es vol donar una imatge més propera de tot el Col·lectiu Cuina Volcànica.

- Cervesa “La Volcànica”
Una cervesa per reafirmar la unió del col·lectiu de Cuina Volcànica. S’ha aconseguit crear un producte propi que en disposaran tots els establiments del col·lectiu. Però no només s’ha creat la cervesa, sinó que també s’ha dissenyat el seu recipient, una còpia adient per “La Volcànica”.
Aquesta cervesa l'hem creat amb la intenció que sigui una beguda per acompanyar el menjar, no solament un refresc. És una cervesa amb una base de fajol i farro que s'adiu perfectament a les bases del col·lectiu.

- Calendari Gastronòmic.
Un dels altres objectius del col·lectiu ha estat revitalitzar el sector agroalimentari de la comarca, amb la participació en diferents fires i actes agroalimentaris del territori. Per aquest motiu ens hem marcat un nou objectiu: planificar anualment les jornades gastronòmiques dels nostres establiments relacionades amb els actes i fires vigents, però igualment hem incorporat altres jornades que ens semblen adients per tancar un cercle que vam començar fa 15 anys.
També volem agrair la col·laboració de Turisme Garrotxa, ja que ha estat el punt d'unió de totes les entitats públiques per crear aquest suport de paper on agrupa tots els actes de la comarca i totes les jornades gastronòmiques.

Solament amb l'esforç i la bona voluntat de les entitats, empreses i empresaris de la comarca aconseguirem un futur engrescador per a la gastronomia, hem de ser optimistes i realistes amb la situació vigent. Però el que està molt definit és la feina feta durant aquests 15 anys, la consolidació d'un projecte que semblava un miratge i que s'ha acabat fent realitat: descobrir el nostre territori a través de la nostra cuina.


Joan Masegur Iglesias
President Col·lectiu Cuina Volcànica.
Comarteix