Fonda Barris

Fonda Barris

Restaurants

Fonda Barris

Ctra.de Torellò s/n
Joanetes - Girona
E-mail: barris@turismegarrotxa.com
Telèfon: 972690064

Com arribar-hi
Web oficial
Fonda Barris

La Fonda Barris data del 1949, quan el matrimoni Barris-Miràngels va comprar el que era una petita casa de planta baixa. Van obrir un bar on servien vermuts i algun plat de cullera. Amb els anys es va diversificar l’ oferta i van posar una botiga d’aliments per donar servei al poble. Un dels grans reclams eren els embotits elaborats a la Fonda.
A principis dels setanta, amb la primera ampliació de l’establiment, s’habilitaren les primeres habitacions. Al poble encara es recorda amb nostàlgia l’arribada dels primers turistes.

L’evolució de la Fonda no ha fet oblidar els orígens d’una cuina autòctona, molt lligada al producte de la comarca, i uns plats que recorden les antigues fondes de poble.
Plats com les patates farcides, l’ànec amb peres, els peus de porc amb naps... són algunes de les receptes més antigues.

Disposem de tres sales amb diferents capacitats, adaptades per a minusvàlids amb la possibilitat de reservar-les amb exclusivitat.
El restaurant és membre del col·lectiu de cuina volcanica 

Envoltada de tranquil·litat i naturalesa, la Fonda està situada entrela serra de Llancers i la serra del Puigsacalm-Santa Magdalena, al poble de Joanetes, un petit poble del municipi de la Vall d’en Bas (la Garrotxa).
L’establiment ha anat adaptant-se amb el pas dels anys a les necessitats dels seus hostes, sempre amb una clara vocació de servei.
La nostra principal dedicació és fer sentir com a casa els nostres hostes, amb un tracte proper i familiar.

Les habitacions:
La Fonda disposa de 8 habitacions dobles, totes amb bany complet i calefacció
(consulteu la possibilitat de llit supletori).

Espais comuns:
A més a més de poder gaudir d’un entorn envoltat de natura, podreu descansar a la sala-mirador, un nou espai rehabilitat pensant en el confort. Una sala amb xemeneia, biblioteca, jocs de taula i zona Wifi.

La Fonda és un punt de partida per fer múltiples activitats culturals, d’oci i esportives. Estem situats a 8 km d’Olot.
Es pot visitar museus per descobrir la història de la comarca, admirar el seu patrimoni, conèixer els oficis dels avantpassats…
Els amants del senderisme podran escollir entre més de 700 camins senyalitzats, integrats a laXarxa Itinerànnia. Alguns passen molt a prop de la Fonda.
Els aficionats al cicloturisme podran gaudir de diferents rutes senyalitzades, especialment la Via verda del Carrilet
Equitació, vols en globus, excursions en quad i un llarg etcètera de propostes conformen una oferta molt àmplia.

La Fonda forma part dels Punts Oficials d’Informació del Parc Natural de la Zona Volcànica.

Per arribar a la Fonda des de les comarques del nord de Barcelona, ho podeu fer a través de la C-37 que l’agafareu a la sortida de Vic direcció Olot. Una vegada hagueu passat el túnel de Bracons, us quedaran uns 4 quilòmetres fins que deixareu la via per anar a buscar la carretera GIV-5273 direcció al poble de Joanetes. Seguint la carretera uns 2 quilòmetres, ens trobareu a 500 metres de l’esglèsia, just quan aquesta es bifurca per anar a Coll de Bracons.
Des de Girona podeu arribar per la C-66 fins a Besalú on agafareu l’Autovia N-260 fins a Olot. Heu de creuar la ciutat direcció Sta Coloma de Farners. Una vegada deixeu Olot creuereu el poble de les Preses i a 500 metres, us trobareu el rètol de Joanetes. Seguint la carretera uns 2 quilòmetres, ens trobareu a 500 metres de l’esglèsia, just quan aquesta es bifurca per anar a Coll de Bracons.
Si veniu de Santa Coloma de Farners, agafeu la C-63 direcció Olot. Passareu per diferents pobles: Anglès, Amer, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i una vegada hagueu passat el túnel de Sant Estve de Bas us trobareu una rotonda i direcció Olot a 50 metres el rètol de Joanetes. Seguint la carretera uns 2 quilòmetres, ens trobareu a 500 metres de l’esglèsia, just quan aquesta es bifurca per anar a Coll de Bracons.

Per arribar amb autobús des de Girona, Vic o Barcelona la parada més propera a la Fonda és a Sant Esteve d'en Bas:


Xecs regals Gastronòmics - Fonda Barris


Com arribar-hi