Llom farcit de tòfona i ceps amb salsa de fruits vermells

Llom farcit de tòfona i ceps amb salsa de fruits vermells

Tornar a: Receptes

Llom farcit de tòfona i ceps amb salsa de fruits vermells

Ingredients  per a 4 persones 

Pel llom:

1 Llom obert per farcir

200g de carn picada de porc

1/2 tòfona

50g de ceps

Un raig de conyac

Per la salsa:

6 maduixes

7 mores vermelles

6 mores negres

Unes gotes d’extracte de vainilla

4 cullerades de sucre

Sal i pebre

Elaboració del llom

  1. Agafar el llom obert i posar-hi la tòfona ratllada i els ceps amb una mica d’oli.
  2. Mentrestant, pre escalfar el forn a 180ºC.
  3. Lligar-lo amb el fil de “bridar”. És important fer un nus ben fort al final perquè no es deslligui i surti el farcit.
  4. Seguidament, posar el llom dins una safata, salpebrar-lo i regar-lo amb una mica de conyac.
  5. Posar-lo dins el forn durant 45 minuts. 

Elaboració de la salsa

  1. Rentar i trossejar els fruits vermells.
  2. Triturar-los tots dins el vas de la batedora.
  3. Colar la mescla en un colador fi i posar-la en una paella a foc baix.
  4. Abocar el sucre i les gotes d’extracte de vainilla i deixar reduir.
  5. Després deixar refredar.

Presentació

  1. Tallar el llom a màquina ben fi.
  2. Posar-lo en una pissarra negra i fer una llàgrima de salsa de fruits vermells

Recepta de Àlex Bigas de l’Escola Pia d’Olot

Cuiner: Joan Masegur del Restaurant Hostal dels Ossos d’Olot.


Comarteix

Recepta elaborada per