Receptes

imatge

Torrada amb crema de formatge i pera

Ingredients: Pa artesà del Forn Bataller dels Hostalets d’en Bas 200g de nata 200g Formatge d’ovella Mas Farró 200g melmelada de la pera de La Fageda Sal Fuet Elaboració: Ratllar finament el formatge…

Llegir més



imatge

Magret d'ànec, peres i moscat

  • Restaurant Sant Miquel

2 magrets d’ànec de 600g 1 pot de melmelada de pera de La Fageda 200cl fons de carn 200cl de moscat de l’Empordà Elaboració Marqueu els magret a foc lent per la grassa, un cop sigui daurat i el greix desfet doneu la volta i pugeu…

Llegir més



imatge

Coca amb melmelada de taronja amarga

  • Restaurant Can Xel

Ingredients: Per a la coca: 3 ous Pols de sal 200g de sucre 100g de mantega Una taronja ratllada Suc de dues taronges 200g de farina 1 sobre de llevat Per a l’almívar: 1 suc de taronja…

Llegir més








imatge

Rostit de Festa Major

  • Restaurant Ca la Matilde

4 racions Elaboració Daureu la ceba prèviament tallada a daus en una cassola preferentment de fang amb una mica de llar. Seguidament i a foc fort, afegiu-hi el pollastre i conill prèviament tallats a vuitens, les costelles de porc i deixeu-ho daurar tot junt. Tot seguit ruixeu-ho…

Llegir més


imatge

Escabetx de conill

Preparació: Salpebrar el conill, en una cassola catalana posar en cru tots els ingredients menys el vinagre, coure a foc suau sense arribar a bullir una hora, just al moment de retirar incorporar el vinagre i fer bullir tot plegat cinc minuts. Retirar i deixar refredar. Autor:…

Llegir més



imatge

Estofat de fruits de tardor

  • Restaurant L'Hostalet

Reduïu el vi amb el sucre fins que us quedi un xarop. Feu un almívar amb l´aigua, el sucre i la canyella i escaldeu-hi les fruites tallades a daus. Feu-ho d’una en una per respectar les textures de cada fruita. Netegeu els bolets, escaldeu-los amb l’almívar i deixeu-los refredar.…

Llegir més


imatge

Crema de carbassa del rabequet

  • Restaurant La Quinta Justa

Preparació 1. Sofregiu la ceba picada. 2. Quan agafi color, poseu-hi la carbassa tallada a trossets i mulleu amb el brou. 3. Saleu i deixeu bullir fins que la carbassa sigui ben toba. 4. Tritureu i passeu per un xinès. 5. Tasteu de sal i ja és a punt de…

Llegir més


imatge

Amanida Volcànica amb bolets confitats

  • Restaurant Can Xel

Preparació: Una bona estona abans de començar a preparar el plat, bulliu els fesols de Santa Pau i la llengua, el ronyó, les puntes de cua i el ventre de porc. Quan les carns estiguin escaldades, bulliu-les amb aigua i sal durant 3 hores. A continuació, bulliu els alls tendres…

Llegir més


imatge

Bacallà amb ceba i tomata de la pera

  • Restaurant La Moixina

Preparació 1. Escorreu bé els lloms de bacallà, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli d’oliva ben roent. Reserveu-los i traieu tot l’oli deixant-ne un petit raig a la paella. 2. Peleu les cebes i trinxeu-les finament. Poseu-les a la paella i deixeu…

Llegir més



imatge

Escudella de fajol amb bolets i botifarra negra

Bulliu el fajol en aigua salada a foc baix durant 20 minuts. Quan estigui cuit escorreu-lo i esteneu-lo en una plata perquè no s’enganxi. Talleu els bolets ben petits – de la mateixa mida que els grans de fajol – saltegeu-los amb una mica d´oli. Saltegeu també la botifarra…

Llegir més


imatge

Amanida de bolets confitats amb oli de tòfona

  • Restaurant Can Xel

Preparació: 1. Talleu la poma a daus petits i reserveu-la 2. Feu el mateix amb el bitxo confitat 3. Tot seguit, agafeu els pinyons i torreu-los una mica al forn 4. Feu una vinagreta amb els tres tipus d’oli i el vinagre 5. Poseu-hi a macerar les…

Llegir més





imatge

Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de naps negres

  • Restaurant L'Hostalet

Preparació 1. Partiu els peus de porc per la meitat. 2. Bulliu-los en una olla a pressió juntament amb la ceba, la pastanaga, el porro, el tomàquet, l’api, el llorer i la farigola durant una hora i quart. 3. Deixeu-los refredar una mica i, encara en calent, desosseu-los.…

Llegir més




imatge

Carpaccio d'ànec amb rossinyols confitats i pinyons

  • Restaurant Ca la Matilde

Preparació: Pel carpaccio 1. Separeu la grassa dels magrets amb l’ajut d’un ganivet i reserveu-la. 2. Piqueu la carn amb el ganivet fins que quedi ben fina, salpebreu, afegiu l’armanyac i remeneu. 3. Disposeu la carn sobre…

Llegir més


imatge

Pomes al forn amb escuma de crema catalana

Renteu i col.loqueu les pomes al forn amb un pols de canyella i una mica de sucre per sobre durant 1 hora a 150º. Deixeu-les refredar i buideu el cor de la poma. Per la crema Poseu a bullir la nata i la llet amb una pela de llimona i la canyella Barregeu…

Llegir més


imatge

Broqueta de pollastre especiat amb salsa de iogurt

  • Restaurant Ca la Matilde

Elaboració: 1. Talleu els pits de pollastre a daus. 2. En un bol barregeu l’oli, la sal, el pebre, el pebre vermell picant i el dolç i les herbes, els daus de pit de pollastre i remeneu. Deixeu reposar 24 hores. 3. Munteu les broquetes i coeu-les a la planxa. 4. Mentre,…

Llegir més




imatge

Garró de porc amb escabetx de bolets de temporada

  • Restaurant La Moixina

Preparació 1. En una cassola fonda hi posarem l’oli i daurarem el garró ja sal pebrat. 2. Un cop rostit hi posarem els alls, la ceba, les pastanagues i les deixarem que agafin color. 3. Seguidament, hi tirarem el vi blanc, i el deixarem reduir. Un cop reduït…

Llegir més


imatge

Peus de porc amb cargols

  • Restaurant Hostal dels Ossos

Elaboració 1. Per començar, netegem els cargols i els posem a bullir. Un cop bullits, els escorrem i hi afegim el sofregit, el vi, la sal, el pebre, l’ós de pernil, la picada verda, les herbes aromàtiques, l’oli,i la cidreta i ho deixem coure 2 hores i trenta minuts aproximadament.…

Llegir més



imatge

Farinetes de fajol, cruixent de ratafia i mel

  • Restaurant L'Hostalet

Preparació 1. Barregeu en un bol la farina, el sucre i la ratafia fins a obtenir una pasta homogènia. 2. Escampeu la pasta ben fina sobre una superfície antiadherent i coeu-ho al forn a 180º uns 6 o 7 minuts. Deixeu-ho refredar. 3. Talleu les farinetes a llesques…

Llegir més


imatge

Patates de La Deu artesanes

  • Restaurant La Deu

Preparació 1. Talleu la carn a daus, condimenteu-la amb sal i pebre i rostiu-la al forn. 2. Feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet. 3. Afegiu al sofregit a la carn i deixeu-ho coure durant uns minuts. 4. Feu una beixamel amb la llet i la farina, afegiu-la…

Llegir més


imatge

Mousse de iogurt de La Fageda i crumble de fajol

  • Restaurant Hostal dels Ossos

Preparació de la mousse de iogurt: 1. Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua freda i gel. 2. Semi munteu la nata. 3. Barregeu el sucre amb el iogurt i mescleu bé. 4. Foneu les fulles de gelatina amb una mica d’aigua tèbia. 5. Mescleu la gelatina fosa…

Llegir més



imatge

Cremós de plàtan amb gelat de iogurt de La Fageda

  • Restaurant La Deu

Elaboració: 1. Per fer el cremós de plàtan, poseu a bullir la llet, la nata líquida i els plàtans, prèviament tallats a rodelles, durant cinc minuts. Tot seguit, passeu-ho per la batedora fins que quedi fi. Afegiu-hi els rovells amb el sucre, deixeu arribar a 81Cº, pareu el foc…

Llegir més



imatge

Caneló de gerds amb mousse de iogurt de La Fageda

  • Restaurant Hostal dels Ossos

Elaboració: Per la mousse de iogurt: 1. Poseu les fulles de gelatina a hidratar. 2. Seguidament semi munteu la nata. 3. Barregeu el iogurt amb el sucre i tireu la gelatina fosa, barregeu amb molt de compte amb la nata i poseu-ho dintre una màniga pastissera.…

Llegir més




imatge

Pastís de iogurt de La Fageda amb mousse de maduixa

  • Restaurant L'Hostalet

Elaboració pasta brisa: 1. En batedora a velocitat mitjana, barregeu amb la pala la farina, les cinc espècies, el sucre i la sal. 2. Talleu la mantega a daus i escalfeu-la lleument. Afegiu de mica en mica a la barreja. 3. Quan es comenci a formar una massa homogènia, afegiu-hi…

Llegir més