Notícies

< Notícies

Cuina Volcànica rep el premi Forquilla Cuina del Vent 2014

08/07/2014

El col·lectiu gastronòmic La Cuina del Vent, de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, va donar el tret de sortida a la jornada gastronòmica Remena'm la cirera. La jornada s'emmarca en la commemoració dels deu anys d'aquest col·lectiu i l'aposta que fa per reivindicar la cirera de l'Empordà i impulsar la seva incorporació en algun tipus de marca o qualificació. La jornada gastronòmica va començar cap a quarts de deu del matí a l'ajuntament de Llers, on s'havia quedat per marxar a abastar cireres i fer un esmorzar al camp; la pluja, però, va obligar a suspendre la recollida i traslladar tots els actes al centre cívic de Llers. Una cinquantena de persones procedents de diferents localitats gironines es van reunir durant bona part del matí en aquest espai, on van esmorzar i van anar arribant tant els membres de la Colla del Ranxo, de Llançà, que s'encarregaven de fer l'arrossada per a 150 comensals, com representants de productors de cireres i dels cinc col·lectius gastronòmics gironins que havien elaborat una quinzena de tastets que incloïen, d'una manera o altra, cireres de l'Empordà. El col·lectiu gastronòmic del Pla de l'Estany, la Cuina Volcànica de la Garrotxa, el col·lectiu Girona Bons Fogons, la Cuina de l'Empordanet i els membres de La Cuina del Vent eren presents en la jornada. Quinze tastets Un gratinat de cireres de l'Empordà fet pel restaurant Cúria Reial de Besalú, com a representant de la cuina volcànica de la Garrotxa; un semifred de iogurt de Fonteta amb cireres elaborats per La Cuina de l'Empordanet; un gaspatxo de cireres de Terrades amb anxoves de l'Escala, festucs i formatge de cabra, del col·lectiu Girona Bons Fogons són alguns exemples dels tastets servits, que van precedir l'entrega dels premis Forquilla Cuina del Vent, que enguany van ser entregats al col·lectiu Cuina Volcànica, al cuiner Marc Lladó, del restaurant El Molí de Pont de Molins, i a l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, que fa deu anys va propiciar la creació del col·lectiu La Cuina del Vent.



Comarteix