Tornar a: Notícies

1a Jornada de la PATATA a els Hostalets de Bas

El grup Cuina Volcànica i l’Associació de Veïns dels l’Hostalets d’en Bas organitza pel dissabte 8 de novembre la 1a jornada de la patata als Hostalets d’en Bas.
La jornada vol ser una eina de divulgació sobre aquest tubercle, arribat fa uns 500 anys a Europa i que es va establir amb força a les nostres contrades.

ACTES
A les 17’30, al local social dels Hostalets d’en Bas.

PONENCIES A L’ENTORN DE LA PATATA
· Introducció de la jornada . Any mundial de la patata.
Ponent: Pep Nogué, cuiner i dinamitzador gastroalimentari.
· El Parque de la papa, Perú. Projecte de recuperació de la patata mora. Ponent: Emili Bassols, tècnic del Parc Natural.
· La cuina de la patata. Diferències en la cocció i des de la vessant més organolèptica.
Ponent: Gerard Xifra, President de l’Associació d’hostalatge de la Garrotxa, cuiner i membre del Col·lectiu de Cuina Volcànica.
L’activitat tindrà una durada d’un hora aproximadament, i tot seguit, es servirà un aperitiu gratuït per la gent assistent a l’acte que el col·lectiu Cuina Volcànica haurà preparat. Els tastos seran els següents:
Crema de patata amb llardons cruixents
Patates de la Deu
Patates braves
Patata confitada amb panxeta cuita a baixa temperatura i reducció de vinagre agredolç

El Col·lectiu de Cuina Volcànica i l’Associació de Veins dels l’Hostalets d’en Bas ha preparat un sopar per celebrar aquesta jornada. Tothom qui vulgui, pot fer la seva reserva al telèfon del restaurant 972 690006 per assistir en aquest sopar.  El sopar te un cost de 20 € per persona.

A les 21 hores, al restaurant l’hostalet, d’Hostalets d’en Bas.

SOPAR TRUNFAIRE
Trinxat de patata mora i fesols amb botifarra de perol
Suquet de congre amb patata mora
Estofat de senglar amb patata del bufet
Infusió de fruits de tardor amb gelat de patata del bufet
Cafès i xocolates
Vins de l’Empordà
Aigua Mineral

Ladeus Web Branding