Tornar a: Agenda

Jornades del bou de la Garrotxa

13
Maig
22
Maig

Unes jornades basades en la prova pilot d’agafar 4 vedells, capar-los i criar-los, tal i com marca la legislació europea, un mínim de 25 mesos. Ara, després de dos anys, disposem de la carn d’un d’aquests bous: una carn relativament rara en la cuina catalana actual, que ja no utilitza aquests animals per a les feines del camp. Josep Pla se’n lamentava en el seu assaig gastronòmic, El que hem menjat ( “La nostra cuina no coneix el bou, i aquesta característica la fa notòriament incompleta”) i en destaca les seves virtuts: “La carn de bou és fina, lleugerament dolça – i per això és sempre susceptible d’ésser subratllada – , d’una coloració roja molt acusada, discretament estriada de venes blanques de qualitat marmòria. Si el seu greix és d’un blanc groguenc, és un símptoma que l’animal és jove i ha estat ben alimentat.”

Aquesta és una bona oportunitat per a recuperar la carn de bou, de proximitat i amb certificació ecològica.



Ladeus Web Branding