Tornar a: Agenda

II JORNADES GASTRONÒMIQUES DE L'EMBOTIT

25
Febrer
25
Març

(…) Déu ens dó un tall de pernil
o llonganissa ben ampla
perquè acompanyin el pa
ben sucadet amb tomàquet; (…)

Aquests versos escrits per Miquel Martí i Pol formen part del seu poema Pa amb tomàquet, publicat al llibre Bon Profit!

 El pa amb tomàquet i embotit és un plat popular i tradicional de la cuina catalana, forma part de totes les cases, i sinó pregunteu-vos: qui no ha fet mai una bona tertúlia a l’entorn d’una taula ben parada amb tot tipus d’embotit?

Doncs donant-li la importància que es mereix, a Olot el cap de setmana del 26 i 27 de febrer se celebra la 10ª Fira de l’Embotit. Els visitants podran passejar entre 80 expositors d’embotits, formatges i vins entre d’altres productes alimentaris. També podran gaudir d’un mercat d’artesania i el dissabte de la botiga al carrer. Per altra part, la gastronomia local hi serà ben present, en l’edició d’enguany l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, ha estat l’encarregada d’organitzar les activitats de l’Espai Tast, entre les que destaquen un tast d’embotits singulars de Catalunya, de la mà de Jordi Fajula de l’Hostal del Sol, dues demostracions de Cuina Volcànica per part de Joan Masegur del restaurant Hostal dels Ossos, i Felip Hontoria del restaurant Ca la Matilde, i un maridatge de vins amb embotits realitzat pel restaurant L’Alba. També hi haurà activitats infantils de com elaborar una llonganissa organitzat per l’Associació de Placers d’Olot.

 

Programa_activitats_FiraEmbotit_2011.pdf



Ladeus Web Branding