Tornar a: Agenda

FIRA DEL FARRO DE LA VALL DE BIANYA

25
Gener
14
Febrer

El passat dimecres 20 de gener, en una roda de premsa duta a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de la Vall de Bianya, es va fer la presentació de la 3a Fira del Farro, que tindrà lloc a la Vall de Bianya els dies 6 i 7 de febrer, és a dir, el primer cap de setmana del mes.

A l'acte hi assistiren l'alcalde Albert Busquets; el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, i dos representants del Consell Municipal de Turisme de la Vall de Bianya, així com l'artista Quim Domene, autor, un any més, del cartell d'aquesta Fira del Farro. Aquesta vegada ha optat per un canvi radical, respecte als dos cartells anteriors, i ha volgut donar al blat de moro un especial protagonisme, per ser el producte bàsic del farro. Un cartell que, de ben segur, no deixarà ningú indiferent i causarà sensació.

La programació prevista començarà el dissabte de la setmana vinent, fent un acte de promoció de la Fira del Farro a la plaça Mercat d'Olot, on s'oferirà un tastet d'escudella de galets de farro i espelta. Després, el 6 de febrer, s'efectuarà a les sis de la tarda la inauguració de la Fira amb una xerrada. A les 19.15h el grup Cuina Volcànica, oferirà els següents tastets:  

Parfait d'aviram amb crumble de farro - Restaurant Can Barris
Coca de farro i perol amb coca de bolets - Restaurant Ca la Matilde
Galet de farro amb brandada de bacallà i suc de pebrots escalivats - Restaurant Oliveras
Cervesa Volcànica - Cuina Volcànica

Més tard, es portarà a terme un sopar popular al Centre Cívic de l'Hostalnou amb el farro com a ingredient principal. Es presentarà un vídeo sobre la reconstrucció del Molí de la Boada i hi haurà una actuació musical a càrrec d'Alça Manel•la!

El gran dia serà, però, el diumenge 7, en què es durà a terme la Fira del Farro a la zona de Sant Martí de Solamal, on hi haurà un gran aparcament, es podrà esmorzar, es trobaran les parades dels firaires, es podrà visitar el Molí de la Boada (en funcionament), es faran sortides amb rucs i someres, tindrà lloc l'actuació dels Marrinxos d'Olot, etc. Quim Domene signarà, a més, exemplars del cartell de la Fira, la qual es donarà per acabada a les dues del migdia. Tot això i molt més, que s'ha estat preparant amb il•lusió i esforç des de fa una colla de mesos, ha de fer possible que sigui nombrosa la concurrència a la Fira del Farro, que ha anat a més edició rere edició.

VALL DE BIANYA
PRESENTACIÓ DE LA 3A FIRA DEL FARRO
Resum roda de premsa

FIRA_FARRO_Cartell_darrera.pdfLadeus Web Branding